Jimmy Israel | onderzoek . beeld . verhaal

Jimmy Israël

Schrijver, Fotograaf, Wetenschapper

(Kerkrade, ’82) Opgegroeid in Arnhem, woont sinds 2004 in Nijmegen. Studeerde Biomedische Wetenschappen en raakte verliefd op Japan tijdens zijn stage aldaar. Werd geraakt door de Wetenschapsjournalistiek en is nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Gek van beelden. Huisfotograaf bij poppodium Doornroosje in Nijmegen. Doet verslag voor een huis-aan-huisblad in Nijmegen. Wil stiekem ook meer tijd voor koken, lezen, muziek en katori shinto ryu.

Curriculum Vitae

Wat was…

 

2013

Journalistiek (cursus)
Fontys Hogeschool, Tilburg

2012

Wetenschapsjournalistiek voor Promovendi
Radboud Universiteit Nijmegen

2008-2012

Onderzoeker in opleiding
Radboudumc, Nijmegen

2001-2008

Biomedische Wetenschappen
Radboud Universiteit, Nijmegen

Wat is…

 

Freelance fotograaf

Maakt beelden en reportages. Het liefst belicht ik het verhaal van alle kanten. ‘Embedded’ is dé manier om een natuurlijke weergave van het moment te creëren.

Freelance verslaggever

Nieuwsgierig naar de verhalen achter mens, maatschappij, cultuur en wetenschap. Met ‘human interest’ verhalen plaats ik de persoon en wat haar of hem beweegt op de voorgrond.

Wat zal zijn…

 

Onderzoek, verslaglegging & reportage

Als onderzoeker ben ik benieuwd naar systemen achter de ‘façade’. Wat gebeurt er achter de schermen? Welke onzichtbare processen zorgen voor datgene wat je wel kunt zien? En, wat beweegt een persoon om te doen wat hij doet? In woord en beeld breng ik het verhaal helder en inzichtelijk naar het publiek.

error: Content is protected !!