Jimmy Israel | onderzoek . verhalen . foto's

Op zoek naar verbinding

Fotoproject

9 september 2016.Jimmy.3 Likes.0 Comments

Met het thema ‘verbinding’ zijn Claudio en ik op pad gestuurd. Vrij, maar gekluisterd aan dit onderwerp, delen wij onze passie voor de fotografie.

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) nodigde mij uit om mee te doen aan het project Fotografen van Nijmegen; een hele eer. Als onderdeel van het Waalzinnigfestival stimuleert dit project de samenwerking tussen mensen met en zonder ‘beperking’.

Onze eerste kennismaking was gelijk een uitdagende: elkaar portretteren met pinhole-fotografie. Het was leuk om de bevlogenheid van Claudio te zien en het enthousiasme waarmee hij mij wegwijs maakte in de doka.

‘Verbinding’ is een heel breed begrip en tijdens het zoeken naar een onderwerp ontdekten wij dat wij een gemeenschappelijke interesse hebben in het geloof. Met dit in het achterhoofd gaan wij de komende weken aan de slag. Mijn eerste take op ons project was een experiment in de Petrus Canisiuskerk in Nijmegen. Verbinding tussen het aardse en het hogere vind ik in de kaarsen die de mensen hier aansteken. Met dubbele exposies verbind ik deze twee werelden in één beeld. Claudio merkte mooi op: “Dit is een plek waar mensen samenkomen, ook dat is een mooie verbinding.”

(c) Jimmy Israel 2017